Les plataformes cloud: són les avantatges que té per a la teva empresa

Las núvol de plataformes s'han convertit a dia d'avui en un factor imprescindible per al correcte funcionament de les empreses. Estar al dia dels avenços tecnològics pot ajudar-te al bon desenvolupament de la teva empresa i aconseguir resultats de manera eficaç i sobre tot segur.

La llegada d'internet suposa tota una revolució a nivell d'usuari però també a nivell empresarial, i és que són molts els recursos que ofereixen per a les empreses rendibles el seu treball. Un dels grans èxits a nivell empresarial és el cloud computing, un servei que continua creixent entre tots els sectors independentment del tamany de l'empresa.

Les plataformes cloud per a la teva empresa

La primera vegada que es va utilitzar el terme 'cloud computing' fou l'any 1996 en un pla de negocis realitzat per George Favaloro i Sean O'Sullivan, treballadors de Compaq. Sense embargo, per a la seva propagació hubo que esperar fins a l'any 2004 amb l'arribada de Gmail i l'any 2007 amb l'aparició de Google Docs, moment en el qual l'emmagatzematge gratuït d'arxius en servidors es va convertir en realitat.

Las núvol de plataformes ofereixen a les empreses un servei d'emmagatzematge digital allotjats al núvol i des d'on es pot accedir a dades, xarxes i programari. Des d'aquest espai s'emmagatzema, s'administra i es processa des de qualsevol lloc.

Ventajas de las plataformas cloud

Aquest tipus de plataformes alojades en la nube tenen cada vegada major presència a les empreses espanyoles i és que aporta a quiens les usa, optimització en els seus processos, fent que el treball sea més accessible i fàcil de realitzar. Algunes de les plataformes més demanades per les seves característiques són Amazon Web Service (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud Platform (GCP) o OpenStack.

A continuació us contam les múltiples avantatges que presenten les plataformes cloud:

§ Reducció de costos i major rendibilitat. L'època en la que havia fet grans inversions en equips i centre de dades ha quedat enrere. Gràcies a la tecnologia basada en el núvol, les empreses estalvien en costos equips, instal·lacions de programari i el seu manteniment adequat. Las empresas ahora solo pagan por lo que usan.

§ Seguretat. Gràcies a les plataformes cloud els dades empresarials ja no corren perill en cas de que hi hagi un fallo en els equips informàtics. Toda la informació es manté de forma segura en el núvol i a més es realitzen còpies de seguretat de forma periòdica i automàtica.

§ Accessibilitat. Ara l'empresa pot accedir a tota la seva informació independentment d'on es troba. La informació no estarà recogida únicament en els dispositius informàtics situats a les sedes de les empreses, sinó que pot accedir a ella des de qualsevol part i amb qualsevol dispositiu, ja sigui un telèfon intel·ligent o un ordinador personal.

§ Sin manteniment. Els equips informàtics requereixen un manteniment i reparació en cas d'errors, ara amb l'emmagatzematge al núvol, les empreses poden estalviar aquests costos i dedicar aquest temps a altres menesters.

§ Actualització. Les empreses tindran la certesa de contar sempre amb les últimes i més versions optimitzades del programari, ja que aquestes actualitzacions es realitzen de forma automàtica i periòdica. Les empreses poden olvidar-se de realitzar de forma manual les actualitzacions del programari.

§ Almacenament il·limitat. No importarà la poca o gran quantitat d'informació empresarial que maneges, tot pot ser deixat en la nube gràcies a les plataformes cloud. No serà necessari ampliar la capacitat de memòria dels nostres equips informàtics o tenir que repetir a memòries externes.

§ Sostenibilitat. La forma de treballar ha canviat. No és necessari el gasto de paper excessiu que s'ha de fer per al que també contribuirem al bé estar medioambiental.

§ Recuperació de la informació. Amb el cloud computing podrem recuperar tota la informació de la nostra empresa que ocorre, ja per un problema natural o per una cort d'energia.

§ Col·laboració. El treball de tot l'equip empresarial és molt més senzill amb la nube. Tot el personal podrà accedir a una informació sempre actualitzada a temps real.

§ Ventaja sobre la competencia. Disponer de solucions cloud no ens donarà una avantatge sobre els nostres màxims competidors.

§ Creixement. La nube permet que la teva empresa pugui créixer i que pot augmentar la seva capacitat de treball.

Cuenta amb les millors solucions en la nube amb el millor equip de professionals del sector.

En Dotgainen treballem per proporcionar a la vostra empresa les millors eines per aconseguir la màxima rendibilitat. Posa't en contacte amb Dotgainen i t'informarem sobre com poden servir de gran utilitat les plataformes cloud.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
caCatalà